Świąteczne batoniki z płatkami Corn Flakes

A oto bardzo łatwa, szybka i zdrowa przekąska którą chce zaproponować Wam na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Przygotowanie batoników to dosłownie 2 minuty pracy a efekt jest naprawdę smakowity. Bożonarodzeniowe batoniki można nafaszerować ulubionymi bakaliami. Słodzimy je tylko miodem więc są też ciekawą opcją na świąteczny przysmak dla dbających o linię...

Świąteczne batoniki z płatkami Corn Flakes

  • 1/2 szklanki płatków orkiszowych

  • 1/2 szklanki płatków Corn Flakes Lubella

  • 1 duży banan

  • 1 łyżka miodu

  • garść żurawiny

  • garść orzechów (mogą być laskowe, włoskie, migdały itp)

  • 2 łyżki rodzynek

  • 2 łyżki słonecznika

  • łyżeczka przyprawy do piernika

Banana rozgniatamy widelcem na gładką masę. Dodajemy miód i przyprawę do piernika - mieszamy. Wrzucamy wszystkie pozostałe składniki. Blaszkę ,,keksówkę" wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę na batoniki. Całość mocno ugniatamy łyżką. 

Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego!!!

1 Response

  1. idealne na zimową przekąskę na spacerze:)

Co Ty na to?