Wielkanocne jajka faszerowane dla dzieci

Kolejna propozycja na danie które małe dziecko może spokojnie zjeść w czasie śniadania Wielkanocnego. Dzieci nie lubią kombinowania i udziwnionych potraw. Postawienie na prostotę ale w ciekawym wydaniu - przystępnym dla małego człowieka może naprawdę zachęcić do spróbowania. Do tego mała porcja w fajnym designie może okazać się strzałem w dziesiątkę

Faszerowane przepiórcze jajka

  • 3-4 jajka przepiórcze
  • 1/2 łyżeczki jogurtu naturalnego + łyżeczka do przybrania
  • 1/2 łyżeczki łagodnej musztardy
  • 1/2 łyżeczki posiekanego drobno koperku

 

Przepiórcze jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Następnie dobrze studzimy i delikatnie obieramy. Każde jajo przekrawamy na pół i ostrożnie wyjmujemy żółtko. W oddzielnej miseczce mieszamy żółtka z jogurtem, musztardą i koperkiem – ma powstać bardzo gęsta pasta. Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy ugotowane białka i dekorujemy pozostałym jogurtem i koperkiem. 

Smacznego!!!

No Comments Yet.

Co Ty na to?