Filet z mintaja na parze to zdrowe i dietetyczne danie, które winno znajdować się menu każdego z nas. Uduszona ryba doskonale smakuje, jeśli będzie dodana do niego cebula na parze.

filet z mintaja na parze

W dobie konsumpcji niezdrowych, pełnych konserwantów dań gotowych zdrowe i dietetyczne posiłki przyrządzane na parze mają bardzo dużą wartość odżywczą. Pyszne dania przyrządzane na parze są powszechnie promowane przez wszystkich dietetyków. W menu każdej osoby chcącej cieszyć się nieskazitelnym zdrowiem oraz zgrabną sylwetką powinny gościć ryby, przyrządzone na wiele sposobów. Niezwykle pyszna jest ryba w cebuli na parze. Przyrządzenie tej potrawy jest bardzo proste.

cebula na parze – ryba w cebuli na parze

Wystarczy natrzeć rybę solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb i udusić w parowarze. Doskonałym dodatkiem do ryby jest świeży koperek lub cebulka. Filet z mintaja na parze doskonale smakuje z ziemniakami z wody lub kulkami ryżowymi. Niesamowitego smaku tej potrawie dodaje uduszona cebula na parze. Aromatyczna i niezwykle soczysta ryba w cebuli na parze jest zdrowym daniem, które powinniśmy często serwować się swoim najbliższym.