Andruty przekładane masą z galaretki

JerzyGorecki / Pixabay

Andruty z galaretką to przepyszny, słodki deser, który możemy przyrządzić w błyskawicznym tempie Przepis na andruta z galaretką jest powszechnie znany przez każdą gospodynię domową.

przepis na andruta z galaretką

Suche wafle przełożone masą z galaretki są uwielbiane zarówno przez małe dzieci jak i dorosłych. Masa do andruta z galaretką sprawia, że suchy wafel nabiera pysznego oraz aromatycznego smaku. Przepis na andruta z galaretką jest bardzo prosty. W rondelku rozpuszczamy kostkę margaryny, a następnie dodajemy 3/4 szklanki śmietany. Może ona być kwaśna, jak również słodka. Do rozpuszczonych składników dodajemy ¾ szklanki cukru i energicznie mieszamy, aż do momentu rozpuszczenia się cukru Następnie do zagotowanej masy wsypujemy 2 opakowania galaretki w proszku o dowolnym smaku.

masa do andruta z galaretką

Mieszamy do tej pory, aż galaretka całkowicie się rozpuści. Po schłodzeniu masy przekładamy nią wafle. Tak przygotowana masa do andruta z galaretką wystarcza akurat na jedno opakowanie wafli. Ciastka te pokrojone w kwadraty czy trójkąty są doskonałym deserem, którym można do woli zajadać się pijąc niedzielną kawę.