Jakie jest idealne mięso dla fanów sportu?
Często fani sportu zwracają uwagę na to,co jedzą. Liczą kalorie, wszystko co naturalne, mało przerobione o niskiej zawartości tłuszczu. Przeważnie, gdy zjedzą za dużo cukrów, idą je spalić w najprostszy sposób: Bieganie, siłownia, boks, w zależności od zainteresowań.Jeśli chce się utrzymać prawidłową i zdrową masę ciała, tak naprawdę trzeba zrezygnować z wielu aspektów, na bieżąco, by nie powstał efekt jojo. Skupiają uwagę zazwyczaj na każdy posiłek, gdyż mają we krwi to, by nie dodawać sobie dodatkowej pracy
w spalaniu kalorii. Jak sami widzimy, że często na różnych stronach społecznościowych
dodają do dań pomidory, cukinię, awokado, czy też twarożki, tak samo tworzą różne rzeczy na obiady i kolacje. Co jest jednak zdrowe z mięs? Polędwiczki. Również jedną z większych zalet jest to, że nie należą do takich drogich mięs, w przeciwieństwie do mielonego, czy też schabowego. Jest właśnie idealne dla sportowców, jak i fanów pysznego jedzenia. Z racji, że zalicza się do kategorii mięs czerwonych, nie posiada dużej ilości kalorii i tłuszczów. Ze względu na wysoką ilość białka jest zaliczane dla ruchliwych osób, również dla tych na diecie. Polędwica zalicza się do mięs wieprzowych, co kojarzy nam się z czymś niezdrowym, natomiast jest wręcz zalecana. Co jest ciekawe? Że wystarczy tylko kwadrans na to, by ją spalić!
Przykładowe dania z polędwiczek wieprzowych
Przyrządzenie samej polędwiczki jest czymś naprawdę prostym, dlatego zaletą jest to, że jest nie tylko dobra, ale w krótkim czasie się ją robi.
W takim razie: co można zrobić z polędwiczki?
Z ananasem:
- 600 g polędwiczki wieprzowej
- 30 g wędzonego boczku
- cebula
- pół ananasa
- łyżka miodu
- pieprz
- olej
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania: Polędwiczki wieprzowe należy umyć i oczyścić z włókien, następnie dodać przyprawy. Owiń je plastrami boczku, następnie złącz wykałaczkami. Kolendre i cebulę należy posiekać,a ananasa pokrój w kostkę. Rozgrzej na oleju patelnię i ułóż na niej mięso. Następnie w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego piekarnika na 25 minut oraz 170 stopni. W międzyczasie na patelnię dodaj ananas i cebulę, a następnie razem podduś. Należy gotować do momentu, aż ananas będzie miękki. Upieczone polędwiczki z naczynia pokrój w drobne plastry, dodaj kolendrę oraz podaj z ananasem. Gotowe! Smacznego!
Najnowsze komentarze