Mielone z ziemniakami i kapustą zasmażaną to danie tyle popularne, co przepyszne. Jest proste w przygotowaniu, więc każdy, kto ma jako takie doświadczenie w kuchni powinien sobie z nim bez problemu poradzić. Warto za jednym zamachem przygotować więcej kotletów – starczy na dłużej, a sznycle odgrzewane nawet po kilku dniach smakują rewelacyjnie. Sznycel wieprzowy z szynki przepisy na to danie dostępne są w niemal każdej książce kucharskiej, a także na wielu portalach internetowych.
Jak przyrządzić sznycel wieprzowy z szynki
Mięso na sznycle można kupić w całości i zmielić w domu lub też kupić zmielone w sklepie. Jak przyrządzić sznycel wieprzowy z szynki? Są dwie wersje – z bułką kajzerką lub z bułką tartą. Pierwsza wersja zakłada namoczenie bułki przynajmniej na kilka godzin. W drugiej wersji zmielone mięso przekłada się do miski, wsypuje dwie łyżki bułki tartej, wlewa rozkłócone jajko oraz dosypuje przyprawy i całość dokładnie miesza. Kolejny krok to uformowanie niewielkich sznycli, obtoczenie ich w bułce tartej i usmażenie na rozgrzanym tłuszczu. Sznycle najlepiej smakują z ciepłymi buraczkami lub z zasmażaną kapustą.
Najnowsze komentarze