Idziemy do kuchni

Czy wyrażają Państwo chęć na orientalne smaki? Ta niepowtarzalna mieszanka aromatycznych przypraw stanowiąca między innymi podstawę świetnej bazy nadającej niepowtarzalny smak każdemu serwowanemu daniu, zaczaruje wszystkie potrawy i nada im arabską nutę.

Propozycja na dzisiejszą kolację, powinna zachwycić najbardziej wymagających. Do dzieła !

Produkty jakie będą nam potrzebne dla 3-4 osób

500 gram mięsa drobiowego lub ryby – jak kto woli
po 1 papryce czerwonej, zielonej oraz żółtej
1 cebula
1 cukinia
2-3 łyżki oleju
2 łyżki mąki

Przystępujemy do dzieła –  Cairo shoarma

Myjemy warzywa, obieramy i kroimy. Obtaczamy mięso ( drobiowe lub rybę) w mące i podsmażamy z pokrojoną cebulką dodając jedno opakowanie przyprawy cairo shoarma ( składa się z kurkumy, pietruszki, kolendry, cukru brązowego, fenkuł, pieprzu, mięty, soli jodowanej). Mieszamy wszystko bardzo dokładnie. Dodajemy warzywa, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Kiedy potrawa jest już gotowa, nakrywamy do stołu i z radością do niego zasiadamy. Podajemy w sposób dla nas najbardziej odpowiedni. Możemy zajadać się samą, podać z ryżem lub makaronem. Jak kto woli.