Tortilla szpinakowa to idealny sposób na użycie w menu szpinaku. Może być przyrządzana na wiele sposobów. Doskonale smakuje w połączeniu z łososiem, szynką, kurczakiem, wędzonym boczkiem czy pieczarkami.
tortilla szpinakowa
Tortilla szpinakowa posiada niezwykle ciekawe zabarwienie, w odcieniu zieleni. Jest to bardzo szybkie i proste w wykonaniu danie. Z jej przyrządzeniem może się więc zmierzyć się każda nowoczesna pani domu. Ulubiony farsz możemy posmarować na gotowych, zakupionych w markecie plackach, ale warto się poświęcić i zrobić je samodzielnie.
Przyrządzona profesjonalnie tortilla szpinakowa jest niezwykle mięciutka i elastyczna. Każdą tortillę możemy nadziać ulubionym, dowolnym farszem. Doskonale smakuje farsz serowy z dodatkiem kurczaka usmażonego z przyprawą gyros, wędzonego boczku czy lekko przysmażonej drobiowej szyneczki. Doskonałym dodatkiem do farszu są też pieczarki. Tortille możemy podać w formie lekkiego posiłku z dodatkiem lekkostrawnej sałatki wykonanej z ulubionych warzyw takich jak kukurydza, ogórek czy surowa papryka. Tortilla to ulubione danie dzieci oraz młodzieży. Można ją przyrządzić w formie kanapki, która doskonale sprawdzi się jako drugie śniadanie.
Najnowsze komentarze