Wieprzowina to jeden z najpopularniejszych rodzajów mięsa w naszym kraju. Ma kilka zalet – przede wszystkim jest tania, a do tego nie najgorsza w smaku.
Polędwiczki wieprzowe proste przepisy
Jeżeli zostanie odpowiednio doprawiona, to potrafi zachwycić podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy kulinarnych. Polędwiczki wieprzowe proste przepisy na przygotowanie tego dania są powszechnie dostępne. W zasadzie jedyne co trzeba mieć to mięso wieprzowe oraz sos. W początkowej fazie polędwicę trzeba pokroić na plastry, a następnie dusić ją do miękkości na małym ogniu, pamiętając o tym, aby od czasu do czasu podlać ją wodą.
Jak zrobić polędwiczki wieprzowe pieczone
Jak zrobić polędwiczki wieprzowe pieczone? Jest to niezwykle proste. Gdy mięso będzie już miękkie wystarczy do niego dodać sos z torebki. Polędwiczki będą świetnie pasowały do ziemniaków. Warto zadbać również o odpowiednią surówkę. Mięso wieprzowe gotuje się około godziny, czasem do półtorej. Przygotowanie smacznego obiadu nie zajmie więc zbyt dużo czasu. Aby polędwiczki nabrały głębokiego smaku warto je odpowiednio doprawić, jednak nie należy przesadzać z pieprzem, gdyż może to spowodować, że mięso będzie twarde.
Najnowsze komentarze