Właściwości orzechów włoskich

Orzechy włoskie zazwyczaj kojarzą nam się z deserami, ale mają bardzo dużo zalet jeśli chodzi o nasz organizm, zwłaszcza na mózg. Warto je jeść w momencie, kiedy się uczymy, przed egzaminem przed sprawdzianem. Jest również bardzo dobra na skórę, a witamina B6 powoduje powstawanie czerwonych krwinek i przeciwciał. Jest również idealny dla kobiet w ciąży, zawiera kwas foliowy, który powoduje prawidłowe rozwinięcie płodu.

Co zrobić z orzechów włoskich? Do czego dodawać orzechy włoskie?

Ciekawostka! Można je dodawać nawet do kąpieli, ponieważ działają kojąco na nadmierną potliwość, oraz na różne podrażnienia, które nas dotyczą. Jest w sam raz na problemy ze stopami, które często nam się pocą i nie wiemy jak sobie z nimi poradzić – ten sposób powinien właśnie Ci pomóc. Jednak na tym nie koniec, jak się okazuje, to nie jest jedyna zaleta dla urody. Mają one również dobry wpływ na cerę tłustą i trądzikową, często są sprzedawane w kremach, powodują że twarz wygląda na żywszą, odżywioną i pełną energii. Orzechy są idealnym zastosowaniem dla kobiet, ponieważ działają również na włosy. Masz problemy z żołądkiem? Zalecane są również orzechy. Jeżeli chodzi o przepisy, często się dodaje do ciast, bądź sałatek, do obiadów, do deserów, ma bardzo głębokie zastosowanie. Można również zastąpić słodkie, niezdrowe desery na orzechy. Przykładowo: dodajesz do naleśników nutellę? Zamiast jej, dołącz orzechy włoskie! Sałatka lodowa z warzywami jest dobra, ale czegoś Ci brakuje ? Dodaj orzechów. Również starszym i dalej pysznym przepisem na ciasto jest sernik z orzechami i z kruszonką, dodatkowo jeśli nie masz dużo produktów w lodówce, wystarczy dodać je do budyniu, łącząc z dowolną marmoladą.Jako fan ciast na pewno się nie zawiedziesz. Dlatego, czy koniecznie można powiedzieć, że zawsze słodkie jest niezdrowe? Tak naprawdę wystarczy dodać coś zdrowego, zamiast sztuczności i mieć z tego dobre korzyści dla samego siebie.

Kiedy masz dużo orzechów i nie chcesz ich zmarnować…

Przede wszystkim je zużyj, zwłaszcza, że masz wachlarz możliwości. Jeżeli masz w głowie myśli ,, co zrobić z orzechów włoskich ? ‘’ to właśnie zastosuj tych rad, ponieważ orzechy też tracą swoją ważność, jeśli rzucisz je w kąt. Czujesz smak ,, ziemi ‘’ w ustach? Orzech jest ciemniejszy, czarny? Wyrzuć go, to świadczy o tym, że jest zepsuty. Dlatego zawsze lepiej jest mieć mniej, niż więcej orzechów.